Veldeman

Om onze website optimaal te kunnen gebruiken, raden we u aan om uw browser te updaten naar een recentere versie.

Biedt u kleuradvies aan?

Onze klanten vragen vaak vooraf of wij kleuradvies aanbieden. Het antwoord is uiteraard ja. Kleuradvies maakt desgewenst deel uit van onze service. Na uw akkoord met onze offerte, laten wij onze professionele kleurenconsulente langskomen om u bij te staan in het kiezen van kleuren, sierbehang of bij totaalprojecten zelfs uw tegelvloer, uw totaal kleurenconcept, uw raamdecoratie enz.

Ik hoorde dat Veldeman vooral grote projecten aanneemt, klopt dat?

Neen, dat klopt niet. Het is correct dat wij zowel op de markt van de grotere projecten actief zijn, maar wij zijn eveneens sterk in kleinere werken voor zowel particulieren als zelfstandigen, winkeluitbaters, appartementen en dergelijke meer. U hoeft dus niet te aarzelen om ons te contacteren om uw traphal, uw 3 slaapkamers of uw buitenschrijnwerk te laten schilderen of behandelen.

Welk BTW tarief is van toepassing voor mijn woning?

Schilderwerken en maatwerk dat niet kan “verplaatst” worden (keuken, dressing, inbouwkasten,…) zijn werken in onroerende staat. Bent u een privé eigenaar en laat u dit type werken door ons uitvoeren, dan is het BTW percentage voor woningen vanaf het begin van het tiende jaar sinds dit jaar 6%. Tot vorig jaar was dat vanaf het vijfde jaar. Dit geldt dus wel enkel voor particuliere eigenaars en voor gebouwen die volledig of gedeeltelijk privé gebruikt worden.

Wordt er een voorschot gevraagd?

Dit hangt af van de aard van het project. In elk geval vragen wij steeds de toezegging van de werken schriftelijk te bevestigen. Bij maatwerk is het de gewoonte van op dat moment ook een voorschot te vragen, omdat wij al heel wat investeringen en bestellingen doen nog voor we eigenlijk aan de slag gaan. Voor schilderwerken valt dit te bekijken, project per project. Wanneer werken over 2 of meer maanden gespreid zijn, is het wel onze gewoonte om een tussentijdse factuur te maken voor de reeds uitgevoerde delen van de werken.