Veldeman

Om onze website optimaal te kunnen gebruiken, raden we u aan om uw browser te updaten naar een recentere versie.

Color_blocking-Veldeman

Color blocking: Een trend die je ook in 2023 niet kunt missen

Nu we in het midden van de winter zitten en onze vitamine D een dieptepunt bereikt heeft, kan ieders leven (en interieur) wel nieuwe kleur gebruiken. Auberginepaars, bloedrood, helgeel of pauwblauw? Bij color blocking combineren we ze allemaal en doorbreken we alle regels. Niets vloekt, alles mag. Dat is waar color blocking voor staat.

Color blocking betekent letterlijk het gedurfd combineren van opvallende kleuren. Doordat je een groot kleurcontrast hebt, creëer je een gevoel van diepte in de ruimte. Color blocking kan gebruikt worden op verschillende muren, op eenzelfde muur, op muren en meubels en ga zo maar door. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Color blocking op de muur

Saaie witte muren, daar doet deze trend niet aan mee. Door verschillende kleuren (en soms ook vormen) te combineren, geef je een extra dimensie aan de muur en de kamer.

Meubels en color blocking?

Ja, ook dat is een ding. ‘Moody’ muren (wat eigenlijk bijna het tegenovergestelde van color blocking is), zijn ook helemaal in. Bij ‘Moody’ creëer je een gezellige, soms mysterieuze sfeer door je muren in een donker kleur te zetten. Dat wordt meer en meer gedaan in bijvoorbeeld bureauruimtes. Dat wil echter niet zeggen dat het niet te combineren valt met color blocking, in tegendeel! Meubels in een opvallende (en verschillende) kleur, kunnen je interieur net dat beetje extra geven. Dat zorgt voor een echt ‘wow-effect’.

Color_blocking-Veldeman 2

In de living, de badkamer of de keuken

Color blocking kan in elke ruimte. Op de muren, de plafonds, de tegels of zelfs in de kleuren van je gordijnen. In elk aspect van je interieur kan deze trend een plaats krijgen. Het zit ‘m in de details, maar het zijn net die details die jouw ruimte helemaal laten opfleuren.

Ben je toch niet zo’n durver?

Durf jij het toch nog niet meteen aan om je hele trap kanariegeel te schilderen? Geen zorgen, je kunt deze trend ook volgen door middel van kleine details. Een hoekje hier, een randje of een deurlijst daar. Zelfs die kleine dingen maken een enorm verschil.

Ziezo, klaar om jouw huis helemaal te color blocken in 2023? Of laat je je toch nog liever bijstaan door een expert in het vastleggen van de kleuren en uitvoeren van de werken? Tijd om alle regels te doorbreken. Vraag je offerte aan!

Offerte aanvragen