Veldeman

Om onze website optimaal te kunnen gebruiken, raden we u aan om uw browser te updaten naar een recentere versie.

Binnenschilderwerken die je ruimte transformeren.

Binnenschilderwerken die je ruimte helemaal transformeren

Het schilderwerk van je binnenmuren is een aspect dat een aanzienlijke invloed kan hebben op de look en feel van een leefruimte. De juiste binnenschilderwerken kunnen saaie en kleurloze ruimtes transformeren in een levendige en uitnodigende kamers, die zelfs waarde kunnen toevoegen aan jouw woning. Het schilderen van je binnenmuren gaat echter niet alleen over het kiezen van de juiste kleuren en het oppakken van een verfborstel. Er zijn verschillende factoren waarmee je rekening moet houden om ervoor te zorgen dat de klus correct en efficiënt wordt uitgevoerd. In dit artikel gaan we in op enkele essentiële stappen die wij altijd ondernemen bij het schilderen van binnenmuren.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Eerst en vooral is voorbereiding de sleutel tot een onberispelijke afwerking. Voordat we onze schilders op jouw huis loslaten, moeten de muren grondig schoonmaakt worden om stof, vuil en vetplekken te verwijderen. Daarnaast is het belangrijk dat eventuele scheuren of gaten met gevuld en opgeschuurd worden. Daarnaast plakken we ook alle gebieden af die we niet mee willen schilderen, zoals plinten, kroonlijsten en deurkozijnen.

Vervolgens is ook het kiezen van de juiste verf is ook cruciaal. Er zijn verschillende soorten binnenmuurverven, waaronder latex, op oliebasis en hoogglans. Latexverf is de meest voorkomende en gemakkelijkst te gebruiken, omdat het snel droogt, een minimale geur heeft en gemakkelijk schoon te maken is. Verf op oliebasis is duurzamer en zorgt voor een gladdere afwerking, maar het duurt langer om te drogen en heeft een sterke geur. Hoogglansverf is ideaal voor drukbezochte ruimtes, zoals keukens en badkamers, omdat het bestand is tegen vocht en vlekken.

Onze kleurconsulent staat je bij in de ideale kleurkeuze voor jouw binnenmuren.
Onze kleurconsulent staat je bij in de ideale kleurkeuze voor jouw binnenmuren.

 

Welke kleur kies je best?

Als het gaat om kleurselectie, is het het best om kleuren te kiezen die passen bij de bestaande inrichting en meubels van de kamer. Neutrale kleuren zoals wit, beige en grijs zijn tijdloos en kunnen een ruimte lichter en ruimer laten lijken. Gedurfde kleuren kunnen persoonlijkheid en diepte aan een kamer toevoegen, maar pas op dat u het niet overdrijft. Als je niet zeker bent van een kleur, dan kan je steeds een beroep doen op onze kleurconsulenten. Zij staan je met alle plezier te woord.

Daarnaast weten wij dat het essentieel is om het juiste gereedschap voor de klus te gebruiken. Een kwast en roller van goede kwaliteit kunnen namelijk het verschil maken voor een gladde en gelijkmatige afwerking. Wij gebruiken tijdens onze binnenschilderwerken een kleine borstel om rond hoeken en randen te schilderen en een grotere roller voor de belangrijkste gebieden.

Ten slotte geven we de ruimte voldoende tijd om de verf te laten drogen, vooraleer we starten aan een tweede laag. Een goede maatstaf is dat je best 2u wacht, voor het aanbrengen van een tweede laag. Het is ook belangrijk om de ruimte tijdens en na het schilderen te ventileren, zodat de verfdampen kunnen ontsnappen.

Klaar om erin te vliegen?

Kortom, je binnenmuren laten schilderen is een eenvoudige manier om jouw leefruimte op te frissen en te vernieuwen. Door een beroep te doen op Veldeman’s experten op gebied van binnenschilderwerken, kan je een professioneel ogende afwerking bereiken die de schoonheid en het comfort van jouw huis zal verbeteren en die de waarde van je huis vergroot.

Binnenschilderwerk fleurt je interieur helemaal op.
Binnenschilderwerk fleurt je interieur helemaal op.
Offerte aanvragen